რეცეპტის დამატება
ნამდვილი იმერული ხაჭაპური
ავტორი:
17 სექტემბერი 2019
6
ნამდვილი იმერული ხაჭაპური

როგორ მოვამზადოთ:

ინგრედიენტები:

ფქვილი - 1 კგ
საფუარი - 1 ს/კ
მარილი - 1/2 ს/კ
გადადუღებული თბილი წყალი - 1/2 ლ
ყველი (ნაკლებად მარილიანი)
კვერცხი - 2 ცალი

იმერული ხაჭაპურის მთავარი საიდუმლო ცომზე ბევრი ყველია. შესაბამისად, ნამდვილი იმერული ხაჭაპური რომ გამოაცხოთ, არ დაგენანოთ ყველი.

ინგრედიენტები: ფქვილი-1 კგ. საფუარი-1 ს.კ. მარილი-1/2 ს.კ. გადადუღებული თბილი წყალი-1/2 ლ. ყველი (ნაკლებად მარილიანი)-1,5 გკ. 2 ცალი კვერცხი. (გამოგივათ დაახლოებით 5 საშუალო ზომის ხაჭაპური).

მომზადების წესი: თბილ წყალში გახსნილი საფუარი დაამატეთ ფქვილს და მარილს. ცომი მოზილეთ თბილი წყლით, საშუალოდ გამკვრივებამდე. გააჩერეთ იმ დრომდე, სანამ ცომი ამოფუვდება. გახეხილი ყველში აურიეთ 2 სუფრის კოვზი ფქვილი და ორი კვერცხის ცილა, იმისთვის რომ ყველმა არ გამოჟონოს ცომიდან, ხოლო დარჩენილი კვერცხის გულები თავზე მოსასმელად შეინახეთ. ამოფუებული ცომი გააბრტყელეთ და მოათავსეთ მასში გახეხილი ყველი, კარგად შეახვიეთ, გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული და გადაიტანეთ ქურაში. აცხვეთ დაახლოებით 7-9 წუთის განმავლობაში. გამომცხვარ იმერულ ხაჭაპურს ზემოდან გადაუსვით კარაქი.
loading...
კომენტარები
khatunakor
Посетители
№ 1
25 სექტემბერი 2019 10:32
me ese vici, rom kvercxiani xachapuri imeruli agar aris 
კომენტარის დამატება
რეგისტრაცია
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно